Hedendaagse mode, met de nadruk op duurzame & fairtrade mode

 

Native American mocassins en mukluk-laarzen een klasse apart.

Quetzal Artisan

duurzame, milieuvriendelijke en fairtrade mode en woondecoratie, handgemaakt in Guatemala en Canada.

QUETZAL ARTISAN - MOOI EN FAIRTRADE - GEÏNSPIREERD DOOR DE NATUUR

Quetzal Artisan is een Fairtrade Webshop gespecialiseerd in duurzame, milieuvriendelijke en fairtrade mode en woondecoratie, handgemaakt in Guatemala en Canada.

Onze fairtradeproducten worden gemaakt van duurzame materialen en geproduceerd onder eerlijke arbeidsomstandigheden in kleine coöperaties. De ambachtslieden die betrokken zijn bij de creatie ervan krijgen een eerlijk loon en worden met respect behandeld. Door een Quetzal Artisan-product te kopen, draagt ​​u bij aan de verbetering van gemeenschappen en bevordert u een rechtvaardiger wereld.

Onthulling van de schoonheid van natuurlijke kleurstoffen:

Een van de opmerkelijke kenmerken van onze Fairtrade-producten is het gebruik van natuurlijke kleurstoffen. In tegenstelling tot synthetische kleurstoffen zijn natuurlijke kleurstoffen afkomstig van planten, mineralen en andere organische bronnen. Deze kleurstoffen creëren niet alleen levendige en unieke kleuren, maar hebben ook een minimale impact op het milieu. Door te kiezen voor onze sjaals of poncho’s die met de hand zijn geverfd met natuurlijke kleurstoffen, omarmt u duurzame mode en verkleint u uw ecologische voetafdruk.

Wat zijn Native American Mocassins en Mukluks, en waarom zijn ze zo zacht en warm?

Als het op schoenen aankomt, zijn de Native American mocassins en mukluk-laarzen een klasse apart. Deze traditionele schoenen bestaan ​​al eeuwen, en met een goede reden. Ze zijn niet alleen stijlvol en veelzijdig, maar bieden ook ongeëvenaard comfort en warmte. Wat maakt Hiawatha Native American mocassins zo zacht en gezellig?

Hiawatha Native American mocassins en mukluk-laarzen zijn meestal gemaakt van natuurlijk zacht, soepel leer, vaak afkomstig van koeien-, herten- of elandhuiden. Dit hoogwaardige materiaal staat bekend om zijn duurzaamheid en flexibiliteit, waardoor de mocassins zich na verloop van tijd naar de vorm van uw voet zullen vormen. De natuurlijke vezels in het leer zorgen bovendien voor een uitstekende isolatie, waardoor je voeten warm blijven in de winter en koel in de zomer.

Als je op zoek bent naar schoenen die stijl, comfort en een vleugje cultureel erfgoed combineren, dan zijn Hiawatha Native American mocassins de perfecte keuze. Met hun natuurlijke zachte, warme materialen en deskundig vakmanschap houden deze schoenen je voeten het hele jaar door gezellig en stijlvol. Stap in de wereld van Native American mocassins en laarzen en ervaar het ultieme in comfort en luxe

Waarom zou u voor onze Quetzal Artisan-producten kiezen?

1. Ethisch en Fairtrade: Door onze producten te kopen, ondersteunt u eerlijke lonen en duurzame praktijken in de mode-industrie.

2. Uniek en mooi: onze producten, met een voortreffelijk ontwerp en in natuurlijke of levendige kleuren, maken het tot een opvallend accessoire dat bij elke outfit past.

3. Milieuvriendelijk: onze producten zijn gemaakt van duurzame materialen en zijn een bewuste keuze voor degenen die om het milieu geven.

Dit is het moment om je garderobe te verfraaien met onze modeaccessoires, een ware belichaming van schoonheid, duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. Mis deze kans niet om een ​​verschil te maken in de modewereld.

Merk: Quetzal Artisan is een merk dat handgemaakte en handgeweven producten uit Noord-, Midden- en Zuid-Amerika naar Europa brengt. Het doel van Quetzal Artisan is om eerlijke handel te stimuleren en echt vakmanschap een podium te geven. Quetzal Artisan heeft verschillende collecties die allemaal op hun eigen manier de wereld een stukje beter proberen te maken. 

Fair Trade: De wolcollectie is ontworpen en geweven door vrouwen in Canada en de Guatemalteekse textielcollectie wordt gemaakt door vakbekwame vrouwen uit Guatemala. De Guatemalteekse vrouwen maken prachtige ontwerpen die traditioneel en modern combineren en krijgen een eerlijk loon voor hun werk, waardoor ze hun kinderen kunnen onderhouden. 

Milieuvriendelijk: Voor de wolcollectie gebruikt Quetzal Artisan materialen als bamboe, alpacawol en biologisch katoen, die gesponnen worden in het Andesgebergte van Zuid-Amerika. Voor de Guatemalteekse collectie gebruiken ze uitsluitend natuurlijke materialen zoals katoen en viscose, en schilderen ze met de hand met natuurlijke verfproducten zoals boomschors en bloemen.

Blader door Quetzal Artisan

Assortiment Quetzal Artisan

Informatie Geen overeenkomende items gevonden