Hedendaagse mode, met de nadruk op duurzame & fairtrade mode

 

Elvis & Kresse maakt tassen van hergebruikt nichemateriaal.

Elvis & Kresse

Sinds 2005 sparen Elvis & Kresse grondstoffen, transformeren ze in luxe lifestyle-accessoires en geven ze de helft van hun winst weg aan een goed doel. Elvis & Kresse gebruikt bijvoorbeeld de leerresten van Burberry in het Verenigd Koninkrijk, materiaal dat anders weggegooid zou worden.

Ethisch geproduceerd : Elvis & Kresse-tassen worden ethisch gemaakt in Engeland. Zij betalen hun werknemers boven een reëel leefbaar loon en zijn een erkend Leefbaar Werkgever. Het label heeft een eigen productielocatie en is zowel een gecertificeerde sociale onderneming als een van de oprichters van UK B Corporation.

Milieuvriendelijk : Elvis & Kresse maakt tassen van hergebruikt nichemateriaal. Zij verzamelen 15 verschillende afvalstromen en hergebruiken deze. Van brandslang tot leerafval tot theezakjes. De volledige lijst vind je op hun website! Het label zuivert ook het eigen water en bouwt een volledig circulair waterzuiveringssysteem zodat er geen water het terrein verlaat. Over een paar jaar hopen ze volledig zelfvoorzienend te zijn met hun eigen water. Alle verpakkingen worden met de hand gemaakt in hun werkplaats in Kent. Ook gemaakt van hergebruikte materialen, zoals oude drukdekens en parachutezijde.

Lokaal geproduceerd : De collecties worden volledig lokaal in Engeland gemaakt, van lokale materialen.

Goed doel : Elvis & Kresse doneren 50% van hun winst aan goede doelen. Hun liefdadigheidspartners zijn de Fire Fighters Charity en Barefoot College.

Direkt winkelen bij Elvis & Kresse

Informatie Geen overeenkomende items gevonden