Betermode webgids

 • Groenkapje

  groenkapjePromoot groene, hippe leefstijl.

  Groenkapje modeshows met de mode,
  de mens en de plek als inspiratie!

  Een heerlijke werkwijze voor showvormgeving. Zo is iedere modeshow een unica. Ook heeft Groenkapje de voorkeur om met gewone mensen een modeshow in te studeren. Zij is dwars van de competitie ‘wie is de mooiste in het land?’. Volgens Groenkapje past dit niet bij ecologische leefstijl. Naast het maken van een modeshow wil zij ook ambassadeurs voor eerlijke mode. In de aanloop naar de modeshow alvast buzzz laten ontstaan doordat de modellen in spe hun ervaring delen met de mensen om hen heen. Volgens Groenkapje elkaar van mens tot mens vertellen over ecologische leefstijl en eerlijke mode.

  Als modeshow vormgever is Green Fashion (F)acts een programma item bij de Frisgroen mode-en leefstijl feesten

 • LENA the fashion library

   LENA the fashion libraryMooie kleding dragen, maar niet ten koste van mens en milieu. Kunnen kiezen uit stijl en snit, maar nee zeggen tegen uitpuilende kledingkasten en fast fashion. Genieten van het gevoel van nieuw, maar niet perse zoveel hoeven bezitten. Dat is het nieuwe modebewust volgens LENA.

  LENA the fashion library is dé kledingbibliotheek van Amsterdam waar je toegang hebt tot een hoogwaardige collectie van de mooiste vintage, opkomende ontwerpers, duurzame labels en door jou ingebrachte stukken, die je voor een vast bedrag per maand oneindig kunt wisselen. Wanneer en zo vaak je maar wilt. Al dit moois is niet alleen te koop, maar ook te leen! Dat is dus altijd iets nieuws in je kast én bijdragen aan een betere wereld..

 • .fashionlady

  Logo Fashionlady

   

 • 123 webgids

 • Beautylab

  SerenaMijn naam is Serena Verbon, de oprichter van Beautylab.nl. Hier komen elke maand 760,000 unieke bezoekers. Op Beautylab vind je elke dag nieuwe artikelen over beauty, fashion, food, lifestyle of interieur en elke woensdag- en zondag komt er een video online. Kijk lekker rond, neem er een kopje thee bij en enjoy!
  Voor ads, giveaways of andere leuke samenwerkingen kun je contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Das Nouveau Vod

  das nouveaudvod

  Das Nouveau Vod doet toffe dingen met oude kleding. Die jurkjes, broeken en truien die jij niet meer leuk vindt, zijn namelijk vaak nog te mooi om weg te gooien.

  Wij organiseren kledingruilbeurzen en kledingpimpevents, en ook recyclen wij oude kapotte kleding tot nieuwe hippe items, zoals sieraden, kussenslopen en tassen.

  Wij opereren vanuit Zwolle. Wil je op de hoogte blijven? Blijf ons dan volgen!

 • De 10 leukste online vintage winkels

  Wil je je garderobe uitbreiden, maar dan wel verantwoord, ook voor je portemonnee? En wil je dit lekker vanuit huis doen? Awearness Fashion heeft de 10 leukste online vintage winkels in Nederland voor je op een rijtje gezet. Hier scoor je betaalbare, originele kleding waarmee je je eigen stijl kunt benadrukken. Hergebruik is duurzaam en hip!

 • Duurzame modetrends

 • granddivamagazine

  Grand-Diva-Magazine-xtwo-jurk-dubbel.jpg

  Inspireren en acceptatie bevorderen

  Het Mooi Groot© project is een project dat Grand Diva Magazine is gestart om een ieder te inspireren en de acceptatie van dik zijn te bevorderen. Acceptatie in de ruime zin van het woord, op de eerst plaats is zelfacceptatie het streven maar ten tweede ook acceptatie door de maatschappij. Niet door er over te schrijven of een opsomming te geven van bekende of de verdiensten van succesvolle dikke mensen. Nee, uitsluitend door middel van visuele weergave maar dan het soort dat is normaal gesproken ongezien blijft louter en alleen omdat dit maatschappelijk gezien niet wordt geaccepteerd. Dat is heel vreemd want alleen in Nederland al is de helft van de bevolking in meerdere of mindere mate dik. Maar waarom is het maatschappelijk gezien dan niet geaccepteerd? Zien wij onszelf, als dikker mens, liever niet of ziet de andere ´slankere´ helft ons liever niet?

 • Kledingbibliotheek: kleding lenen

  De kledingbibliotheek bewijst dat ook in de mode-industrie een een verschuiving van bezit naar gebruik plaatsvindt. Net als bij een 'gewone' bibliotheek sluit je bij een kledingbibliotheek een abonnement af en krijg je een persoonlijke pas. Dit geeft toegang tot tal van kledingitems die je, na de leenperiode, weer inlevert. Vervolgens kies je weer een aantal nieuwe items uit!

  Waar zit de kledingbibliotheek?

  Aan de Westerstraat in Amsterdam kan je terecht bij LENA de Fashion Library. LENA heeft een groot aanbod slow fashion. De collectie bestaat uit vintage en komt uit de kledingkast van particulieren. Bevalt het geleende kledingstuk? Dan kan je het (met korting) kopen!

 • Kouwekleren

  Dol op discussies, heel diep nadenken en hier en daar een goed idee praktisch leven inblazen. Op KouweKleren vind je de vondsten, worstelingen en afwegingen van een beginnend duurzame dame en fair fashion fanatiekeling.
  Bekijk het profiel van Kouwekleren op FacebookBekijk het profiel van hermienbuis op TwitterBekijk het profiel van kouwekleren op Instagram

 • Modemuze

  Modemuze is een samenwerking van
  Amsterdam Museum, Centraal Museum Utrecht, Fries Museum Leeuwarden, Gemeentemuseum Den Haag, Museum Rotterdam, Nederlands Openluchtmuseum, Paleis Het Loo, Rijksmuseum, Tassenmuseum Hendrikje, Textielmuseum, Theatercollectie Bijzondere Collecties UvA (Stichting TIN), Tropenmuseum/Afrikamuseum/Museum Volkenkunde, Nederlandse Kostuumvereniging en Zuiderzeemuseum

  Modemuze is hét platform voor mode en kostuumerfgoed in Nederland: ter inspiratie, ontdekking en verdieping. Op dit platform zijn de mode- en kostuumcollecties van verschillende Nederlandse musea online te vinden.

  Bron van inspiratie

  Nederlandse musea bezitten grote en kleinere mode- en kostuumcollecties, die vanwege de kwetsbaarheid niet permanent zichtbaar zijn voor het publiek. De tienduizenden kleren en accessoires vertegenwoordigen samen voor het overgrote deel vijf eeuwen mode- en kostuumgeschiedenis, vanaf de 16de eeuw tot nu. Op dit platform worden online collecties en verhalen aan elkaar verbonden als een bron van inspiratie voor een breed publiek.

 • Modevakblad Textilia

 • soulstyling

  portret-fb.png

  Er zijn twee rode draden in mijn leven die steeds terugkomen: mijn liefde voor stoffen, mode en kleding aan de ene kant en bewustwording en persoonlijke ontwikkeling aan de andere kant. Deze twee liefdes combineer ik in mijn onderneming Soulstyling.

  Ik ben steeds op zoek geweest naar wie ik zelf echt ben, zonder me daarbij te laten beïnvloeden door de mening van anderen. En wie ik zelf ben wil ik graag uitdragen in mijn kleding.

 • Webgids

  Promotie voor uw winkel in de betermode webgids?

  Winkels die passen binnen het concept van Betermode kunnen een plaats krijgen in de Betermode Webgids.Plaats op je eigen site of elders, bijvoorbeeld op Facebook of twitter een link naar betermode. Maak een originele tekst bestaande uit 75 tot 100 woorden waarin je jouw winkel beschrijft; een leuke tekst dus liever geen pure marketing promotietekst. Stuur de gewenste link met de anchortekst. Stuur een foto van de winkel of als je een blog promoot een foto of een logo mee. Stuur dat alles naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vergeet niet te vermelden waar en hoe de retourlink staat

Opname in de Betermode Modegids d.m.v. een #Linkruil

Betermode het modekruispunt op internet met veel aandacht voor plusmode, duurzame mode, mode-evenementen kledingruil, aanbiedingen en verzorgingsprodukten. 
Onderdeel van Betermode is de modegids. Op voorwaarde dat je een tegenlink plaatst kun je  hier je eigen site of winkel laten vermelden. Vul het formulier in. Na goedkeuring is je vermelding geregeld. 
Modegids
linkruilformulier
omschrijving tegenlink: Betermode het modekruispunt op internet
kontakt 

winkelbeter evementen

Winkelbeter en betermode op facebook